REFERENTIES

Op deze pagina leest uw een aantal referenties van cliënten die bij mij in de praktijk behandeld zijn,
of door een collega APS therapeut zijn behandeld

Voor referenties van collega therapeuten kijk eens op de site van onze beroepsvereniging

Klik hier: https://bvat.nl/vind-een-aps-therapeut/reviews

"RUG HERNIA"

In juni 2014 kwam ik op advies van iemand anders bij Fred terecht.
Ik liep toen al ruim een half jaar te tobben met een lage rug-hernia. Ik had veel pijn in mijn been, kon slecht lopen, niet staan en was dus zeer beperkt. In mijn voet zat een doof, tintelend gevoel.
Ik vertelde dit aan Fred en hij is mij gaan behandelen met APS. Het fijne is, dat hij alles steeds heel duidelijk en uitgebreid uitlegt, zodat je goed op de hoogte bent van wat APS precies is en wat het in je lichaam doet.
Ik merkte dat APS echt iets met mijn hernia deed en dat het lopen steeds beter ging. Na een aantal behandelingen nam de pijn al af en nu ben ik zelfs al maanden zonder pijn en kan ik weer normaal lopen, zoals voor de hernia! Ook in mijn voet is het gevoel weer helemaal teruggekeerd.
Voor mij is het heel belangrijk dat ik genezen ben zónder operatie en zónder allerlei zware medicijnen. APS spreekt het zelfgenezend vermogen van je lichaam aan en dat is dus gebeurd. Fantastisch!


Fred, ik ben je zeer dankbaar voor deze behandelingen en het resultaat. Ik kan jouw behandelingen zeer aanraden aan iedereen met pijn!

Ingrid Nagel

"FIBROMYALGIE"

Een aantal jaar geleden werd bij mij de diagnose 'Fibromyalgie' gesteld. Ik had onder andere in mijn hele lichaam onverklaarbare pijn en stijfheid en was ontzettend moe en had geen energie voor zelfs de normaalste dagelijkse dingen. Ik kwam in de ziektewet terecht en ook mentaal doet het wat met je. Ik ben van fysio naar homeopaat, van reumatoloog naar ergotherapeut gegaan en nog van alles en nog wat heb ik geprobeerd.
Niets hielp me zodanig dat ik weer enigszins mijn oude, actieve, leven terug had. 

Totdat een goede vriend van mij wees op Fred en de APS-therapie die hij geeft. Natuurlijk was ik eerst wat sceptisch, nadat ik al zoveel geprobeerd had. 
Maar ik heb de instelling dat ik pas kan zeggen of het me helpt, als ik het geprobeerd heb. Niet met medicatie overigens. Ik heb ervaren dat dat me niet beter laat voelen, in tegendeel. 
Dat daar bij APS geen sprake van is en ook niet van zware oefeningen, gaf voor mij de doorslag om het te proberen. Al vrij snel begon ik te merken dat ik meer energie had. 

Ik wil dolgraag uit de ziektewet en daarom was ik begonnen met mijn eigen bedrijfje (een hondenschool). Zodat ik de tijdsverdeling in eigen hand heb en iets doe waar mijn hart ligt. 
Iets waar ik al heel lang mee bezig was, maar door de beperking van de Fibro niet echt van de grond kwam. Voor een baas werken dat lukte al jaren niet meer, want ik had steeds vaker heel slechte dagen.
Nu heb ik dagen dat de pijn te verwaarlozen is en dat ik de energie heb om én mijn bedrijfje te runnen (op kleine schaal en met in acht neming van mijn grenzen) én een sociaal leven te onderhouden én (het meest belangrijk) leuke dingen met mijn gezin doen (man, zoontje en hond). 

Fred is een goede luisteraar en adviseur, naast dat hij een goede APS-therapeut is. Hij heeft me niet alleen geholpen met de Fibro, maar ook mentaal een boost gegeven. En hij behandeld me tevens voor mijn
allergie/astma en de daarbij behorende klachten (holteproblemen). De behandeling is dus op maat gemaakt en dat is één van die aspecten die ik zo prettig vind aan APS. 
Dankbaarheid is niet in woorden uit te drukken, maar ik probeer het toch: dank je wel uit het diepst van mijn hart Fred dat je mij een stukje van mijn oude leven terug hebt gegeven!
Ik ben heel blij met wat ik nu heb en kan dankzij jou en de APS.

Maron Sinemus-Scheerboom

Purmerend

"APS WONDER"

Ik wil via deze mail Fred Kemp hartelijk bedanken voor de hulp die ik van hem gekregen heb bij mijn depressie.
Sinds 2011 ben ik in de ziektewet terecht gekomen omdat ik door vele problemen in een depressie terecht kwam. Ik heb veel hulp gezocht bij psychologen en diverse instanties, maar ik voelde mij niet beter worden.
Met ups en downs ging er een lange tijd voorbij waarvan ik soms hele dagen in bed lag en nergens meer zin in had. Ik raakte mijn baan kwijt en kreeg ook onbegrip  van mijn familie.
Via een kennis kreeg ik toen het idee aangereikt om eens te zoeken naar Aps therapie omdat hij daar hele goede ervaringen mee had. Ik kon me er niet toe aanzetten om de stap te nemen.
Totdat mijn vriend  voor mij een therapeut had gevonden die volgens hem misschien wel wat voor mij kon doen.
Ik ben met mijn vriend toen terecht gekomen bij Fred Kemp in Krommenie.
Ik voelde meteen een klik en nadat de behandeling goed uitgelegd werd, begonnen we de eerste behandeling.
Sinds mijn eerste behandeling merkte ik al een verschil wat voor mij moeilijk te beschrijven valt.
Het was geweldig.Zou ik dan toch beter worden dacht ik.
Ik kan nu,  nadat ik uitbehandeld ben zeggen dat ik zowel mijn vriend als Fred Kemp heel erg dankbaar ben en raad hem dan ook bij iedereen aan.

Tom W.

Zaandam

"DANK VOOR DE HULP MET APS"

Beste Fred ik wil je heel hartelijk bedanken voor de zorg en behandelingen die ik van jou kreeg bij mijn burn-out.
Al sinds 2 jaar bij een aantal instanties te hebben gelopen zonder enige oplossing.
Door google ben ik met Aps therapie in aanraking gekomen en ben daar heel blij mee.
Fred Ik hoop dat het goed gaat met jou en je praktijk, want voor mij ben je een topper!

 

Wim vd V.

Amsterdam

"MIJN FIBROMYALGIE" 

Als sinds 2001 heb ik de diagnose Fibromyalgie gekregen en heb verschillende behandelingen gevolgd van fysiotherapie,  en diverse artsen en reumatologen.
Ze konden niet voor mij doen dan me pijnstillers te geven, die bij mij de nodige bijwerkingen hadden, 
Last van mijn maag en hoofdpijnen. Ik werd er langzamerhand gek van.
De pijn en vermoeidheid bleef en ik merkte zelf dat het steeds slechter ging met mijn gezondheid.
Fibromyalgie is niet te genezen werd er gezegd, maar er moest toch iets zijn dat de pijn wel kon minderen?
Ik bleef alles proberen maar niet met het resultaat dat de pijn minder werd.
Totdat ik via mijn vriendin een adres kreeg in Krommenie, bij Fred Kemp van Aps pijtherapie.
Ik had er eerlijk gezegd niet veel vertrouwen in omdat ik al zoveel geprobeerd had, maar mijn vriendin, die ook daar hulp heeft gezocht (voor iets anders) maar bleef volhouden dat het echt een hele goede therapeut was, dacht ik oke laat ik maar een afspraak maken.
Nou ik heb dat gedaan en totaal geen spijt gehad, eigenlijk wel een beetje spijt  dat ik het niet eerder had gedaan.
Voor het eerst in lange tijd is mijn pijn nagenoeg weg en heb ik een betere kwaliteit van mijn leven.
Ik kom nu nog  een keer per maand bij Fred en dat werkt voor mij heel goed.
Ook de gesprekken die hij met mij voerde heeft mij erg veel goedgedaan.
Ik wil Fred dan ook heel hartelijk danken en ben hem zeer dankbaar.

P. de Groot

Krommenie

"EINDELIJK VAN MIJN HERNIAPIJN AF"

Na vele therapieën en fysio ben ik via vrienden met Aps therapie in aanraking gekomen.

Eerlijkheid betracht wel te zeggen dat ik er wel een beetje sceptisch tegenover stond.
Maar ik heb een afspraak gemaakt en ben er heen gegaan.
Ik moet zeggen, had ik het maar eerder gedaan, maar ja zo blijft het.
Nadat ik door Fred  een zeer goede uitleg kreeg begonnen de behandelingen, en nu ben ik volledig van mijn pijn af.
Ongelofelijk, maar ik ben er zo dankbaar voor, en daarom wil ik nogmaals via deze weg Fred hartelijk bedanken wat hij voor mij heeft gedaan.
Ik zal je naam doorgeven aan iedereen die pijn heeft.

 

Els B.

Assendelft

"EINDELIJK VERLOST VAN MIJN SCHOUDERPIJN"                                  

Na een aantal jaren met pijn in mijn arm en schouder gelopen te hebben kwam ik op de website van Fred Kemp terecht.

Ik had zelf nog nooit van triggerpoints gehoord, maar het kwam wel precies overeen met mijn klachten dus sprak het mij wel erg aan.

Ik heb een afspraak gemaakt bij Fred Kemp en ik moet zeggen dat ik verbijsterd was wat triggerpoints kunnen veroorzaken.

De goede uitleg en behandelingen hebben er voor gezorgt dat ik nu sinds een aantal maanden weer aan het werk ben en de klachten zijn weg.

Ik heb een aantal oefeningen  meegekregen en weet in geval van terugkeer wat de zwakke plekken zijn voor zelfbehandeling.

Ik ben Fred Kemp zeer dankbaar voor de goede zorg en uitleg.

Rene van W.

Wormer

"HOOFDPIJN"

In augustus 2009 heb ik een hersenvliesontsteking opgelopen ten gevolge van een meniscus operatie.

Tijdens de ruggenprik is er een bacterie in mijn lichaam gekomen.

Na verschillende therapieën te hebben gevolgd: acupunctuur, fysiotherapie, iriscopie, haptonomie, om de hoofdpijn, nekpijn en vermoeidheid te verlichten, kwam ik via een kennis terecht bij APS Pijntherapie, Fred Kemp.

Na een aantal behandelingen merkte ik direct resultaat: ik had weer meer energie en de hoofdpijn en nekklachten namen af. Zowel het persoonlijk advies als de behandelingen hebben een bijdrage geleverd aan mijn herstel.

Fred bedankt voor al je inzet, behandelingen en positieve gesprekken!

John Jak

Assendelft

"TRIGGERPOINT EN APS THERAPIE"

Na Jaren lang schouderproblemen en vele sessies fysiotherapie

kwam ik via een familielid in contact met de praktijk van Fred Kemp.

Na enkele behandelingen trad er al snel verbetering op, eindelijk was ik na jaren verlost van deze pijn in en spanning op de schouders.

 

APS Therapie

Een flinke zwelling aan de knie,veroorzaakt door een ingekapselde bacteriële ontsteking zou na een medicijnenkeur pas na maanden verdwijnen,Fred adviseerde mij een APS behandeling en al snel had dit een positief resultaat.

 

Nadat mijn vrouw de radiuskop in haar arm had gebroken bleek dat, na enkele weken in een draagband te hebben gelopen,zij niet snel genoeg nieuw botweefsels aanmaakte,dus moest haar arm alsnog weken lang in het gips, waardoor haar schouder (Frozen Shoulder )en elleboog gewricht behoorlijk kwamen vast te zitten, na vele behandelingen door de fysiotherapeut heeft APS en persoonlijk advies een positieve bijdrage geleverd en kon zij haar arm na de APS - behandeling weer goed en zonder pijn gebruiken.

Peter en Ada de Vries

Obdam

"WONDER BOVEN WONDER!"

Heb sinds mijn 19de jaar de ziekte van Crohn. Ben een stomadrager en heb nog 1 meter aan darmen. Kamp de laatste jaren met openwonden. Zware medicijnen waaronder prednison 40 mg per dag.

En me wonden gingen niet dicht. Zit nu zelfs in een traject om een beenmergstamceltransplantatie te ondergaan om zo de wonden te laten genezen. Natuurlijk is dit the story of my life het is een experiment.

Nou zit ik daar niet op te wachten. Toen hoorde ik over APS therapie bij Fred dacht nou ja laat ik het proberen. Heb nu 3 behandelingen gehad en je gelooft het niet maar het is een WONDER!!!!! Me wonden zijn mooi rood van kleur.

En heb minder last van wondvocht. En dat in een week ongelofelijk. Ik ga door met APS therapie en kan niet wachten om me arts in het ziekenhuis zijn gezicht te zien als hij me wonden ziet.

Een blije Chrohn patient.

S. Lopez

Amsterdam

"IK BEN VAN MIJN ALLERGIE AF"

Dat er nare dingen op je pad kunnen komen daar ben ik me wel bewust van, maar dat deze zo’n heftige uitwerking op je lichaam zouden achter laten dat wist ik niet.

Veel uitslag, en vooral heel veel jeuk, over mijn hele lichaam wat tenslotte zich uitte in eczeem, welke ook doordrong tot in mijn darmen en longen. Het gevolg hiervan was een zeer slechte stoelgang en medicijnen voor de longen voor de benauwdheid. Ook werd ik steeds moeër en futlozer.

Na testen in het VU in Amsterdam bleek ik een allergie te hebben opgebouwd tegen parfumstoffen en daarbij ook vele kruiden.

Mijn echtgenoot heeft veel last van Fybromialgie en was ook zoekende naar een behandeling die het dagelijkse leven zou veraangenamen. Uiteindelijk na veel surfen op internet kwam hij bij Triggerpoint massage uit. In Krommenie was een therapeut, Fred Kemp. Na diverse behandelingen is mijn echtgenoot overgegaan op APS therapie waarbij hij toch de goede kant op ging met zijn hele lichaam. Ook ik ben naar Fred gegaan, je weet maar nooit.

Na een aantal maanden behandeld te zijn met APS is mijn allergie WEG!!  Ik ben weer begonnen met een gewoon wasmiddel te gebruiken en dat gaat prima. Geen jeuk en uitslag meer. Ook krijg ik weer meer energie en begin mijn hobby’s weer op te pakken.

Inmiddels hebben wij zelf een APS apparaat aangeschaft en gaan wij onze eigen weg hierin.

Fred, ik ben je zeer dankbaar dat je de tijd voor me hebt genomen en me weer op het goede spoor hebt gezet. Ik wens je heel veel succes met je praktijk.

T.R.

Krommenie

"CHRONISCHE PEESONTSTEKING...!!!"

Voor ik mijn mail begin wil ik je alvast enorm bedanken!!!

Bijna 4 jaar geleden zat ik in een zwaar opleidingstraject toen ik een peesontsteking kreeg op de aanhechting van mijn rechter elleboog. Omdat ik bijna met mijn traject klaar was wilde ik niet opgeven en gaf ik geen gehoor aan de ontsteking. Toen ik op een onderdeel moest touwklimmen ging het helemaal mis en mijn pees scheurde. Na mijn herstel bleek dat de peesontsteking er nog steeds zat.

Eerst kreeg ik fysiotherapie ( 12 behandelingen ) maar dit hielp helemaal niet. Als tweede behandeling kreeg ik acupunctuur dit hielp tijdelijk maar al snel kwam de stekende pijn weer terug.

Hierna kreeg ik via de huisarts een verwijzing naar de orthopeed in het ziekenhuis. De orthopeed besloot mijn arm 6 weken in het gips te plaatsen zodat de ontsteking kon rusten. Na het gips had ik een hele dunne arm, dystrofie in mijn rechterhand maar de pijn zat er nog steeds!! De orthopeed heeft mij hierna 3 cortison injecties gegeven maar je raad het al deze werkte in het geheel niet.

 Via de artsen in het ziekenhuis kreeg ik te horen dat ik uitbehandeld was en dat een operatie de enige oplossing zou zijn. Nou wil ik altijd een hele hoop maar er wordt niet in me gesneden :). Ik besloot de pijn voor lief te nemen en zo maar door te gaan. Ongeveer 3 maanden geleden hoorde ik via mijn vriendin dat jij ( Fred ) bezig was met APS pijnbestrijding en dat je mogelijk iets aan mijn intussen chronische peesontsteking zou kunnen doen.

Een beetje sceptisch belde ik je op en maakte een afspraak. Na mijn eerste behandeling met het APS zei je tegen mij dat ik in de avond wel eens een beetje moe zou kunnen zijn. Dit was echt een understatement want rond 19:00 uur lag ik te slapen als een baby haha. Nu heb ik 7 behandelingen gehad en ben ik echt pijnvrij!! Dit is voor mijn echt vreemd maar geweldig. Ik weet niet hoe ik je moet bedanken maar voor mij heeft de APS echt gewerkt.

Fred ik vind het geweldig wat je doet en ik ben nog steeds een beetje verbaasd dat ik pijnvrij ben!!! Heel hartelijk bedankt en ik hoop dat je nog veel mensen beter kan maken.

B.L.

Assendelft

Please reload